Isolde en Arthur,

 

Welkom bij de club van veertigers

De één is al veertig, de ander wordt het over een paar maanden.

Kunnen jullie het verschil zien?

Bij Arthur hebben we nog niet gemerkt dat hij in april 40 is geworden. Hij wordt waarschijnlijk pas volwassen als hij Abraham ziet

Isolde zal het de komende maanden nog erg druk krijgen met haar ontwikkeling naar 40. Ook zij gedraagt zich nog steeds als tiener

 

Weten jullie wat er bij 40 zoal met je gebeurt?

-                     je botten en spieren gaan pijn doen

-                     je huid wordt slap

-                     je krijgt rimpels

-                     je buikje is niet meer zo strak, dus je broek gaat strakker zitten

-                     bij vrouwen zakt de kont uit en gaan de borsten hangen

-                     de kans wordt groter, dat je oma wordt

-                     je doet het nog maar één keer per maand

-                     je haren worden grijs of vallen uit

-                     sommigen moeten een kunstgebit

 

Vanavond geven jullie samen een feest. Een leuk moment om eens in jullie verleden te duiken. En revanche te nemen.

 

Arthur, we beginnen met jou.

Hoeveel auto’s heb jij gehad? We hebben ze maar niet meer geteld. Hier volgt een greep uit jou assortiment:

-                     Een Eend, je reed voor het huis achteruit tegen een andere auto

-                     Een Fiat 127. Je reed de straat uit en zag een andere auto niet. Fiat total loss

-                     Een Citroën Visa waar het dak van lekte

-                     Een Renault 9, die ging rotten

-                     4 X een Citroën BX

o        de eerste in de prak

o        de tweede ging goed alleen je zag een mooiere bij de dealer. Helaas had deze een motor die niet veel soeps meer was. Eigenlijk wilde je een Citroën Xantia, maar je kocht je 4e BX. Je reed er niet lang mee.

-                     Toen ging je droom in vervulling, eindelijk kwam er de fel begeerde Xantia en je krulde deze rond een vlaggenmast

-                     Hierna kwam er weer een Xantia, deze kwam via via, ergens uit het land. Er klopte niet veel aan. Je kon er onder andere in zwemmen. De motor draaide in de soep. En jij kocht een Hyundai ……. met startproblemen.

-                     Je laatste auto, waar je nog steeds in rijdt is een Opel, zonder problemen. We zullen gelijk even reclame maken. Deze auto is 2 jaar oud, 100 % in orde en staat te koop.

 

Isolde had als kind ook al iets met auto’s. Haar vader en moeder hadden een nieuwe Opel Manta. Kleine Isolde kroop erin en vond de handrem interessant. Je moet je nu voorstellen, dat ze een huis hadden met ondergrondse garage en de auto stond op de helling. Ze drukte het knopje in en duwde de hendel naar beneden. De auto rolde de helling af, de garage in en kwam tegen de muur tot stilstand. Pa en Ma waren niet blij! Welke straf kreeg je?

 

Beide hebben iets met de Franse taal. Arthur kan er niet veel van maar praat met alle Fransen en doet alsof. Hele verhalen met worden die Frans klinken maar geen Frans zijn. Isolde zou deze taal wel moeten beheersen. Zij heeft namelijk op Franse les gezeten. Nou ja…. De jongens in de naastgelegen sporthal waren veel interessanter. Je moeder had het door en kwam eens kijken. Ze had vast een tip gekregen van een klant in de winkel. Je verstopte je in de WC van de sporthal, maar je moeder hield het langer vol. Zij hield de wacht bij de WC. Heb je daarna nog lessen Frans gevolgd?

 

Isolde, plas je nog weleens in je broek? Toen je met je collega’s een weekendje naar Nijmegen ging wel hè? De vloerbedekking van het hotel moest gereinigd worden.

Afgelopen oud en nieuw zat je ook gehurkt op de stoep. Gelukkig hield je het droog. We zijn bang dat je er vandaag ook last van krijgt en dat de caravanvlonder niet droog blijft. Vandaar dat je nu een luier aan krijgt. Arthur niet lachen want jij moet solidair zijn, dus krijg je er ook één.

 

Tja Arthur en dan nu het schietincident. Toen jij in dienst zat moest je een keer wachtlopen. Er was een demonstratie of zo. Enkele demonstranten kwamen te dichtbij, je waarschuwde maar dat hielp niet. Je schoot er één in zijn poot. Doordat je hebt volgehouden dat je eerst in de lucht schoot heeft dit incident geen gevolgen gehad. In dienst reed je veel motor, je moest een keer een pakketje afgeven en zei: “this is een bomb”. Ze waren niet altijd blij met jou in het leger.

 

Isolde, In Nederland zeggen we dat iemand die niet goed kan autorijden, zijn rijbewijs heeft gekregen bij een pakje boter. Bij jou is dat duidelijk niet het geval. Je rijdt goed en sportief. Weet je nog hoe je baalde toen je in Amerika niet in één keer slaagde voor het Amerikaanse rijbewijs. Het probleem zat toch in het theorie-examen? En toen je een paar jaar geleden een aanrijdinkje had met je Focus?

Zou Arthur het dan wel bij een pakje boter hebben gekregen? Neem weer even het verhaal over zijn auto’s in gedachten. Er komt nog een aanvulling. Want we waren vergeten te vertellen, dat Arthur ook weet hoe je een caravan op zijn kant kan krijgen. Lekker tuffend door Frankrijk ging ineens de achterkant van de auto omhoog. In de spiegel zag hij de caravan op zijn kant liggen. Arthur het is maar een beetje dollen, want meestal kon je er zelf niets aan doen en motorrijden kan je als de beste. Straks mogen jullie trouwens laten zien hoe goed je kunnen rijden. Jullie hebben toch nog niet te veel drank op hè?

 

Isolde, hoeveel wijntjes heb je vandaag al op? Een flesje wijn, samen met vrienden gaat er altijd wel in. Vroeger lustte je ook Martini. Je dronk het hier in de kantine. Daarna kotste je het chalet van je ouders onder. Voor straf moest je de volgende dag heel veel zilveruitjes pellen.

Arthur kan ook goed pugen, niet van de drank, maar wel van eten. Hij ging met ons mee op wintersport, we aten pannenkoeken met worst en kaas. ’s Nachts hoorden we hem naar de WC gaan. Of kwam het toch door het Franse bier met siroop? Vannacht een emmertje in je tentje?

 

 

Zo dat waren genoeg woorden. Nu is het tijd voor actie. Peter en Andrea zullen uitleggen wat jullie moeten doen.

 

Terug